(English below)

Hej hopp,

Sköna härliga söndag! och jag sitter och småmyser efter den mycket skojiga gårdagen, nämligen med spinnkurs på Blå Stället i den ädla konsten att göra Artyarns - friformsgarner - galenspinning, vansinnigheter. Ähum, vi var ganska så städade ändå tyckte jag ;) för inledningen handlade en hel del om at få igång spinnrocken och det var som om vi hade besök av Louet-gremlins igår. ja de lät bli Annas rock :)men kastade sig över de andra två i rummet. Nu var det mesta fixbart och jag har adderat en sak till min önskelista - en Leatherman tool tror jag är ett måste på en spinnkurs/träff.

Greetings,

Suck a lovely relaxed Sunday! I'm sitting here feeling smug and content after a very interesting spinning course yesterday, yes, it was premiere for me to hold a spinnign course on spinning wheels and an artyarn course to boot! We were at the textile studio in Angered and practices our 'mad yarn spinning'. Yes, it takes courage to do this and step outside the box and to do it well - so well that the yarns hold togehter for knitting and wearing.
The start was a bit shaky as we were instantly visited by Louet gremlins, two Louets had to have maintenance almost immediately and one of the participants ended up with my wheel instead. Poor thing going from a one threadle Louet s10 to a DT Suzie pro :) it took some time to get it going :) Anyhow, I'm going to get myself a Leatherman tool for future spinning courses! The gremlings were invisible alas :) otherwise i would probably have known what antidote to get!!!

spinnkursartyarn-05
Lite exemplet på pluff plutt och glada garner skadar ju aldrig - inspirera eller skrämma. Och givetvis så var ju Pluckyfluff-boken med också!

A few inspirational skeins of my own, to shake inspire and perhaps scare a bit!
Naturally the Plucky fluff book is somewhere there as well.

spinnkursartyarns-08

spinnkursartyarns-04

Ujuj, det var stor koncentration när flera garner samt ull skulle hanteras samtidigt och ovana rörelser dessutom i spinneriet. Och 90 grader kan vara lite flytande ibland - att få till kokonger bikupor mm effekter kräver tålamod och övning.
Men - ett tu tre så lossnade det - och jag kunde se leenden och t o m skratt på deltagarnas tidigare så bistra nyllen;

Yes, they do look grim, don't they? Handling several yarns and wool at the same time with new movements and techniques can be daunting. A ninety degree angle can also be a bit scary - but necessary to get the perfect cocoons beehives and nubs. Practice makes perfect and it is something for the multitasking spinner.
But - all of a sudden it all fell into place and the grim looking people so intent on their yarns started smiling....and evel the occasional laugh!

spinnkursartyarns-03

spinnkursartyarns-02

Sisådärja! En finfin bikupa!

Och de mesta skratten stod nog de här två för;

Lookee lookee, a nice beehive!
And lots of laughter....

spinnkursartyarns-07

spinnkursartyarn-06

Det glädjer mig å se fler som tycker om bekväma spinnställningar! beundrade starkt detta!

Och resultatet?

Yes, do observe the spinning position here. Something for the ST users to make a note of?
Did we make any yarn btw?

spinnkursartyarns-09

En övningshärva! Det bidde inget massproducerat men vi hann med precis allt jag tänkt plus lite till - och förhoppningsvis massor med inspiration hur man kan använda det här till egna ideer och skapande.

Managed to snag a photo of a skein. No - the time was too short to massproduce anything but we tested all techniques and then some - and hopefully the participants ended up with lots of new ideas on how to make crazy freeform yarns!