English below)

Halloj,

En varm och smnig dag s min Tour de Fleece kom igng ganska s sent.
Trots detta, frberedelserna har pgtt i mer n en vecka, och planen ser ut ungefr s hr:

1) Jag har 1,5 kilo kammad Gute underull. Spinns p Journey Wheel och jag bidde distraherad nn gng i vintras. Att gra klart skall bli tretrdigt. Vgning visar p ca 600 gram kvar att spinna innan det blir plajjning av det.
Hr r delar av dagens spinnande ( kvllen kan ge slutklmmen = tre spolar) och s ser den ut i psen;

Greetings,

Day 1 of Tour de Fleece. It was a warm damp and muggy day so I got started late. But preparations have been ongoing for more than a week and the plan is so far:

1) I have 1,5 kilos worth of combed Gute fleece, the good stuff. It us beign spun on the Journey wheel, and I fewll of the spinning band waggon soemtime last Winter so there is about 600 grammes left to make into singles. Then the mountain of plying....all to make a 3-ply. And today's goal is to make three bobbins worth :) so far I'm on track.

TDF-05

TDF-04

Vidare s har jag ca 1 pound Polwarth -silke. Skall plajjas till fyrtrdigt. Ingen bild, lyckades i veckan innan spina upp allt til entrdigt s det knns lugnare.
Och s har jag gtt med i Team Loop. Mste nog stdshoppa lite men jag har tv fina battar grubbla ver, varav denna r den ena;

2) One pound of Polwarth silk. I've managed the week before to turn it into singles but the plying is left.
This is going to be a 4-ply. No photo so far....
And I've also joined team Loop. Have two batts to spin and perhaps soon some baby cakes as well : this is one of the batts;
TDF-03
Sedan finns det en jakob-fleece som legat i stashen i ett par r. Tnkte att nngng gra ngot Fair Isle aktigt av den - typ den som finns i Uuwe Snidares bok. Har fr detta kardat som en galning i en vecka, bla i torsdags kardade jag i sju timmar fr blanda och s hr sg det delvis ut d;

And - I've had for quite some time, possibly more than two years now a Jacob fleece. Someday destined for a Fair Isle sweater or so I hoped, like in the book of Uuwe Snidare or Alice Starmore. So I've been a carding maniac for a week. Went home early from work last Thursday and carded for seven hours. All to make a good mix, and now it looks like this:
TDF-01
Gin & Tonic och en sjuhelsikes massa batt-blandningar. Satsar p att blanda bra inte perfect - mera 'heathered'.
S hr ser det delvis ut i uterummet efetr en veckas battande;

This is Gin & Tonic and some batts are being blended. My goal is to blend well but not 'perfectly' rather a more heathered look. So this is my conservatory:
TDF-06

och s har jag ven testspunnit och teststickat en del idag;
And....some testspinning and testknitting today;
TDF-07
Detta hr r mitt frsta frsk med Spinner's control card och att teststicka. Nu bidde det inte enligt nskad frlaga (rdbruna garnet) s det blir nya frsk. Men jag frsker - att bli bttre lra mig och att en gng i framtiden SUCK LESS p gra just sdant hr. Att kunna spinna ett garn som fungerar i en viss applikation. Sedan valde jag vlan inte det lttaste :) men i nn hrna fr man la brja......

This is my absolute first attempt at a Spinner's control card and testknitting and trying to aim for a good yarn. Now I didn't manage all the way(reddish yarn is goal), so new tries tomorrow, and my goal is to keep trying and trying, to learn how to make a good yarn and get the process under control, this is for me to SUCK LESS at what I do. To spina specific yarn for a specific application. And quite possibly this isn't the easiest yarn to aim for but hey I've started anyways.....