(English below)

Det är ca 20 grader och grått! Otroliga väderomsvängningar, vi har haft en förhållandevis sval vecka, med moln och t o m nån regnskur. Nu har ju Adelaide och South Australia torrt klimat och har dessutom varit ÄNNU torrare de sista två tre månaderna plus tangerade värmerekord mm, så visst är det lustigt. Värme är bra, svalare är bra, men dessa abrupta svängningar? De är lite svårare att tåla.
Nej, vi har INTE varit på Ikea idag, fast dagen är bara påbörjad :) så vem vet hur det utvecklar sig. Det var ju det här med att åstadkomma ett gästrum, och med alla våra mängder prylar så innebär detta att vi måste städa sortera sortera systematisera och sortera mera. DET är jobbigt, och nånting vi båda är väldans kassa på. Mjae förresten, egentligen inte snarare att vi inte gitter lägga så mycket tid på det, och det har välan varit en nyttig läxa att ta med sig, för att trivas i tillvaron och huset så bör man ha sorterar ordentligt och 'pejl' på grejerna. Stora mängder prylar hjälper inte alls, å andra sidan, och det märkte jag ju när vi var i vårt tillfälliga boende, för lite prylar gjorde mig olycklig också. Så...det här med prylar är komplicerat.
å andra sidan så hjälper det svalare vädret rejält ;)

För övrigt? Lite avslaget den här veckan, trött igen vid hemkomst. Misstänker fortfarande årstidslag, och det är mörkt på morgonen nu när vi stiger upp,och en annen känsla i luften vilket ökar förvirringen. Augusti? Lite åt det hållet. Fast det är Februari :0)
Tillbaks til sorteringen. Kommer osökt att tänka på 5S på mitt gamla jobb;
http://sv.wikipedia.org/wiki/5S jupps, det är vad vi sysslar med just nu....

Funny weather, it's grey, approx 20C, in the middle of Summer!Have a hard time getting used to all the ups and downs on the thermometer, plunging and soaring from one day to the other. Bewildering!! Even rain! Anyhow, weather here in South Australia appears to vary quite a lot from year to year so I guess it's a case of 'just get used to it' !
No, we haven't been to Ikea today but who knows :) expecting guests is daunting when you look at the state of the prospective guest room. Stuff stuff stuff..or should I say clutter clutter clutter? I love my stuff, though if it clutters my Life it makes me unhappy. A good lesson, hard to live up to, as we are both inherently lazy and don't want to spend too much time on this. But when clutter makes you unhappy, then it has gone too far, our old Lives spring to mind there. Oh and we need a guest bed and a desk and a wardrobe....haha. Conflicting messages? Not really, it is just that despite owning all stuff we don't have the right kind ;)always.
It's getting darker here, the sun rises later and later so it's even more confusing, as it is February, it has a feel of August, and our brains still think we should be in wintry mode.

Ok, back to sorting and systemizing. Reminds me of 5S at my old work place.
http://en.wikipedia.org/wiki/5S_(methodology)
Yes, this is exactly it...