(English below)

Hej hopp,

Nytt ryck i tiden och så försvann det två veckor igen.Det är kallt som tusan här, några plus grader ibland tolv plusgrader på morronen, men det jobbiga är ju att husena är så dåligt isolerade att de följer utomhustemperaturen, så det är kallt inne med. Alla vinterkläder minsann, och alla mina varma koftor som jag inte använt på flera år då det inte finns kalla utrymmen längre, de kommer fram och är väldans uppskattade.

Nu har det regnat en del och världen har gått ifrån rosa rött brunt beige till grönt. Fast det är en annen grön färg än i Sverige, den är fortfarande grågrön, inte gulgrön prunkande så det är annorlunda. Vi var på utflykt igen igår och vid nått tillfälle ute på landsbygden så sken solen och vi tänkte mmm, grönskan, solen det kunde vara vår i Sverige, det var en sådan känsla. Och ja, men började man titta närmare på en sak så uppenbarade det sig snabbt att det var någe fel.
Vår i Sverige, när man glider in emot sommaren skall ju ha maskrosor i fälten, det skall vara en varm gul färg, som små solar därnere i gräset. Istället så såg vi detta;

Time flew away from us yet again, two weeks or something. It's cold, it's in the middle of Winter, we don't get snow ice and freezing temps, however we have had a couple of degrees just above zero on a couple of nights and slightly betetr on some. The houses are so badly inslulated and are terribly draughty that the inside temeprature roughly follows the outside temeprature. So I'm very happy for all my warm clothes from Sweden, and especially my handknits!

Since it's Winter, we have also had some rain and the world turned from grey pink red yellow, pale straw to green! Funny shade of green, more on the grey side. And as you can see, there are some spectacular colours, mostly caused by a small plant that flowers with such an intense sulphuric yellow and I believe it is an Oxalis. Possibly an invasive weed, we saw it in such profusion. If thsi was back in Sweden I would have expected to see a profusion of dandelion, a warm sunny yellow colour, not this acidic yellow. So the contrasts are great, truly great, and interesting to explore!

IMG_1489 copyIMG_1490 copy

Kikade man närmare så visade det sig vara detta;

IMG_1487 copy

En sådan intensiv hisklans svavelgulfärg! Och detta är ju en Oxalis, d v s en klöver. Att döma av spridningen så är det nog ett riktigt ogräs :)

Vad mera?
Lite strandfynd, jag älskar ju gå på stranden och kika;

Beach finds, and my first beach glass. South Australia isn't great on beach glass alas.

IMG_1491 copy
Annars så gör vi nog det vi brukar göra på vintern, nej inte skotta sanda halka snora hacka, utan sitta inne och kura i mörkret med en DVD och ja, vi saknar vedkaminen hemskt mycket!!

Otherwise it is business as usual during Winter, sit inside and watch DVDs waiting for Spring and no, we don't miss the Scandinavian Winter at all!