Ohoy Allihopa!

Vi tog oss över ettårsgränsen och så kom det en mycket ledsam vecka med en massa bakslag och tokigheter och till sist rejäla sorgligheter. Jag vet ju att Livet är full med sådana händelser, och ibland så kan det gå ett tag emellan och så ibland kommer de allihopa på en gång.
Ja suck. Det är tungt och det är lesset här.

F ö, upptäcktsresan går vidare här. Vi hyr ju ett hus i sta'n, och har centraldammsugare, vilket är en helt ny upplevelse, MEN, den är jobbig att ta fram och så var det detta här med den stora jobbiga slangen.
Så idag investerade vi i en sådan här:

IMG_4403 copy

En kombinerad dammsugare med en del som kan tas loss och vara en liten handhållen grej. Går på batterier, har hjul, har strålkastare så den lyser under bänkarna och är nog den smartaste och trevligaste jag träffat på i dammsugarväg. Det känns som jag kommer ifrån dammsugarnas u-land. Fasiken vad smart den är!

Så efter dagens matlagningsorgier (korvgryta med squash och färska tomater, köttfärslimpa med chilipeppar och färsk koriander, wokade bönskidor med vitlök, ingefära chili och fisksås), så fick den slita lite. Men det bidde riktigt bra.

IMG_4388 copyIMG_4392 copy

Bara för att visa att garntillverkning fortfarande sker här hemma även om det numera visas så sällan på bloggen! Avkopplande och tröstande.

Vad mera?
Våren framskrider, det är skönt.