(English below)

Hej hopp,

NU avnjuter vi lite julledigt och passar på att önska ALLA en riktigt God Ledighet och en riktigt God Helg!
Här i Australien har det varit upp och ner i temperaturerna, ömsom svalt ömsom varmt, och vi fick det riktigt ok temperaturmässigt de sista dagarna. Och julmat? Vi hade ju storslagna planer på en 'Aussie julmiddag' och detta då med skaldjur och fisk, men ack ack ack vilka köer och tillgången på vissa saker var lite begränsat (antar det tog slut), så vi lade an ett mera traditionellt stuk.

Ohoy!

We are currently enjoying time off and want to wish everyone a really Safe and Enjoyable Time Off and a really good Holiday!
The last time just prior to Xmas has been a bit topsy turvy weatherwise, both hot and cold, and to top it all up, willy-nilly as well, so the relative stability of the last two days have been good. We had some grand plans to celebrate with an Aussie Christmas Lunch, however the queues to the seafood were endless and the availibility of some things weren't quite what we had anticipated ( note to self, next time, place an advance order!!) so, we did an expat version of our traditional dishes. No leg ham though!

IMG_4446 copyIMG_4459 copy

Jupps, och de var MYCKET goda! Och den 24:e passade vi på och gick en sväng på stranden i Larg's Bay igen, det var en sådan vacker dag. Passade oss noga för UVstrålningen dock, var endast ute i under trettio minuter. Nästan vindstilla. Så vackra färger på havet!

And yes, they were VERY delicious! Us Swedes ceöebrate ont he 24th so we did the obligatory 'walk on a beach and bask in the sun' routine :) in Larg's Bay. Since the UV index is extreme, we were careful to time our walk, nothing beyond thirty minutes. And it was almost totally still. The sea, just look at the colours!

IMG_1550 copyIMG_1552 copy

Andra planer? Inga alls faktiskt. Vila, ta det lugnt och rensa hjärnan. Läsa böcker och handarbeta. Bara vara. Surfa på Internet. Fundera över 2014. Sova, länge och väl. Slow-time...den största lyxen vi har i vår stressiga och ansträngda tillvaro. Och så ett litet 'borde', fasiken vad vi har varit dåliga på att höra av oss men faktum är att det är massor hela tiden, non-stop. Men inte den närmaste enochenhalva veckan :)

Plans for the holidays? None whatsoever. Rest, take it easy and just let the olde brain rest. Read books and do crafts. Just be....surf the Internet, give 2014 a casual thought, Sleep, and nap and as much as needed. Slow-time, the biggest luxury of our stressed lives today. And also, write emails, we have been terribly remiss in keeping contact with those so far away from us. Yes, it is so hard to set tat time aside as we live busy lives, relentlessly so. But, not for the next oneandahalf weeks :)